Vize şi servicii consulare

Servicii de viză pentru cetăţeni străini

În scopul îmbunătăţirii sistemului de procesare a cererilor de vize pentru România, Ministerul Afacerilor Externe a realizat, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, un portal electronic pentru facilitarea procesului de obținere a vizelor.

Pentru a înregistrarea online, folosiți link-ul http://evisa.mae.ro.

Pentru depunerea cererilor de viză nu este necesară programarea în prelabil.

Nu se preiau cereri de viză transmise prin poştă sau curierat rapid. Paşaportul se ridică pe baza chitanţei de plată a taxei consulare de viză.

Documentele justificative care atestă scopul călătoriei în România (invitaţii din partea companiilor, invitaţii autentificate la notar public şamd) trebuie să fie prezentate în original şi copie. Copia se reţine la dosarul de viză, iar originalul trebuie să fie pregătit pentru prezentare la trecerea frontierei de stat în cazul în care agentul Poliţiei de Frontieră solicită justificarea scopului călătoriei. Acordarea vizei nu garantează accesul străinilor în România.

 

Procesarea unei cereri de viză durează: 

între  7-10  zile lucratoare , daca nu este necesară aprobarea autoritatilor din Romania . 

sau

MINIM 3 SAPTAMANI,  DACA ESTE NECESARA APROBAREA  AUTORITATILOR DIN ROMANIA:  pentru aceste aprobari sunt necesare între 7 si 14 zile lucratoare de la data introducerii in sistem la misiune ( minim 7 zile lucratoare ) . 

Taxa viza scurta sedere : 260 AED 

                                              sau

                                             150 AED(pentru tarile cu care sunt semnate acorduri bilaterale)

Taxa viza lunga sedere  : 510 AED 

Accesul la secţia consulară se face conform programului.

Informaţia completă pentru depunerea cererii de viză şi a documentelor justificative impuse de legislaţia în vigoare poate fi consultată în paginile de internet gestionate şi actualizate periodic de consulat .

 

 

In focus

Importanța înregistrării în portalul ECons a cetățenilor români prezenți pe spațiu

19.01.2020

Rugăm ceățenii români prezenți în aria de competență a ambasadei să realizeze importanța înregistrării în portalul ECons pentru a beneficia de asistență și protecție consulară în situații de …

Programul de burse MAE oferite de România cetățenilor străini pentru anul universitar 2020-2021

19.01.2020

Programul de burse oferite de România pentru studenţii străini , anul universitar 2020-2021 Vă aducem la cunoștință lansarea programului de burse oferite de statul român, prin Ministerul…

Burj Khalifa va fi iluminat de Ziua Nationala a României, 1 Decembrie 2019, la orele 08,10 PM, timp de un minut, in culorile tricolorului nostru.

30.11.2019

Dragi concetateni din E.A.U., Ne face placere sa va informam ca, in urma demersului nostru, Burj Khalifa va fi iluminat de Ziua Nationala a României, 1 Decembrie 2019, la orele 8,30 PM, timp de un…