Vize şi servicii consulare

Servicii de viză pentru cetăţeni străini

În scopul îmbunătăţirii sistemului de procesare a cererilor de vize pentru România, Ministerul Afacerilor Externe a realizat, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, un portal electronic pentru facilitarea procesului de obținere a vizelor.

Pentru a înregistrarea online, folosiți link-ul http://evisa.mae.ro.

Pentru depunerea cererilor de viză nu este necesară programarea în prelabil.

Nu se preiau cereri de viză transmise prin poştă sau curierat rapid. Paşaportul se ridică pe baza chitanţei de plată a taxei consulare de viză.

Documentele justificative care atestă scopul călătoriei în România (invitaţii din partea companiilor, invitaţii autentificate la notar public şamd) trebuie să fie prezentate în original şi copie. Copia se reţine la dosarul de viză, iar originalul trebuie să fie pregătit pentru prezentare la trecerea frontierei de stat în cazul în care agentul Poliţiei de Frontieră solicită justificarea scopului călătoriei. Acordarea vizei nu garantează accesul străinilor în România.

 

Procesarea unei cereri de viză durează: 

între  7-10  zile lucratoare , daca nu este necesară aprobarea autoritatilor din Romania . 

sau

MINIM 3 SAPTAMANI,  DACA ESTE NECESARA APROBAREA  AUTORITATILOR DIN ROMANIA:  pentru aceste aprobari sunt necesare între 7 si 14 zile lucratoare de la data introducerii in sistem la misiune ( minim 7 zile lucratoare ) . 

Taxa viza scurta sedere : 260 AED 

                                              sau

                                             150 AED(pentru tarile cu care sunt semnate acorduri bilaterale)

Taxa viza lunga sedere  : 510 AED 

Accesul la secţia consulară se face conform programului.

Informaţia completă pentru depunerea cererii de viză şi a documentelor justificative impuse de legislaţia în vigoare poate fi consultată în paginile de internet gestionate şi actualizate periodic de consulat .

 

 

Recuperarea TVA de către turiștii străini

27.10.2018

Recent, Autoritatea Federală de Taxe a E.A.U. a anunțat că, începând cu 18 noiembrie a.c., va fi aplicată o schemă de recuperare a TVA de către turiștii străini. Recuperarea va fi posibilă exclusiv…

Lista secțiilor de votare

04.10.2018

Lista secţiilor de votare din străinătate - Referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018 Nr. Sectie Stat Localitate Adresa sediu secție de votare 1 Afganis…

Referendum 2018

26.09.2018

Stimați concetățeni, Dorim să vă informăm că, în zilele de 6 și 7 octombrie a.c., între orele 07.00 și 21.00, Ambasada României la Abu Dhabi și Consulatul General al…